Reporterii Buzz s-au întalnit, pe data de 24 iunie, de ziua iei, în parcul „Mihai Eminescu”, îmbracați în ii.  Aceștia au adus  afișe realizate de ei, cu desene și elemente ce descriu jurnalismul și concursul B.O.M.D. Au scris pe afișele pictate sau scrise cu markere, ce înseamnă B.O.M.D sau citate despre jurnalism.  Micii reporteri au dat astfel, startul celei de-a IX-a ediții a concursului „Botoșani orașul meu drag”, competiție ce a început încă din anul 2014. Copiii și tinerii au făcut fotografii și au asistat la o lecție de istorie a presei locale oferită lor de către  jurnalistul și coordonatorul Asociația pentru Protecția Consumatorului Botoșani (A.P.C.) Radu Căjvăneanu. Reporterii i-au adresat întrebări despre jurnaliștii care au activat în presa anilor 70-80 din Botoșani.  Discuția a fost una interesantă care i-a captivat pe copiii, aceștia dorind chiar să știe cum se realiza un ziar în trecut, riscurile la care era  expus un jurnalist ș. a.

Despre concursul de jurnalism pe care copiii și tinerii redacției l-au lansat chiar de ziua iei, două dintre fetele care au participat la edițiile anterioare ale concursului au mărturisit cum le-a transformat pe ele experiența acestei competiții. Mădălina Mihai – redactorul șef al redacției Buzz – și Ioana Ivaș – editorul redacției -,  ne-au declarat următoarele:

„La concursul <Botoșani, Orașul Meu Drag> am început ca fiecare copil, fiind junior. Eram foarte curioasă și încercam să fiu foarte atentă la scrierea articolelor, la secțiunea Radio, dar și pe teren. Dar, ușor, ușor, crescând, am ajuns să fiu partener, iar mai apoi,  lider de echipă, și o dată cu vârsta, am conștientizat mai bine ce este în jurul meu. În cadrul acestui concurs mi-a plăcut să fiu lider, deși nu îmi place să mă numesc șefă. Îmi place foarte mult să-mi ajut echipa.”, a declarat Mădălina Mihai.

„Eu la B.O.M.D am început, ca fiecare copil mai micuț, ca junior. Ulterior, nu am mai putut fi partener, deoarece eram destul de mare și am trecut direct la calitate de lider. Am început prin a mă implica în fața camerei, de exemplu  stand-up-uri tv și interviuri, dar încercam să acopăr cât mai multe pentru a mă remarca cât mai mult. Ca lider am încercat, în primul rând, să formez o echipă unică și să lucrez cât mai bine cu colegii mei în așa fel în cât să ne înțelegem și să facem o treabă cât mai bună. Acest concurs îți deschide multe drumuri și cred că te ajută să descoperi mai multe informații.”, a declarat Ioana Ivaș.

 

Săptămâna viitoare, tinerii jurnaliști vor trage la sorți subiectele pentru reportajele pe care le vor avea de făcut la concursul de jurnalism B.O.M.D. Concursul de jurnalism „Botoșani, Orașul Meu Drag”  este un proiect al Asociației Buzzmedia, cu sprijinul financiar al Consilului Județean Botoșani.