Pe data de 3 iulie, Ministerul Educației a publicat pe portatul bacalaureat.edu.ro primele note de la examenul de Bacalaureat.

În județul Botoșani, Colegiul Național „Mihai Eminescu” conduce și anul acesta în clasamentul mediilor de 10.00, fiind singurul liceul din județ care a obținut o medie de 10.00. Eleva Andra Mera este cea care a reușit să treacă examenul maturității cu media 10.00. La celelalte licee de elită precum Colegiul Național „A.T.Laurian”, cea mai mare medie a fost 9,81, la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” cea mai mare medie a fost 9,91 iar la Colegiul Național „Grigore Ghica” din Dorohoi media cea mai mare a fost 9,70.

Așa cum a fost la Evaluarea Național, candidații ce au susținut examenul de Bacalaureat  trebuie să introducă, pe portalul  bacalaureat.edu.ro codul primit de la unitatea de învățământ.

Elevii pot depune contestații la una sau la toate probele susținute  doar pe data de 3 iulie, între orele 12:00-18:00, iar rezultatele finale vor fi afișate pe data de 7 iulie.