Mijlocul verii va fi unul cu adevărat fierbinte pentru iubitorii de muzică rock. La sfârșitul lunii iulie, 27-30 iulie, va avea loc a doua ediție a festivalului Street Food. La începutul lunii august, 3-6 august, va avea loc festivalul Zilele Nordului. Organizatorii au anunțat trupele și artiștii care vor susține concerte.

În perioada 27-30 iulie, Pietonalul Unirii va fi plin de live cooking show-uri susținute de bucătari talentați în food truck-uri, activități interactive pentru cei mici, zonele de relaxare ce îmbină decorul urban cu natura, seturi oferite de Dj, muzică rock și nu numai live.

Serile de festival vor începe de la ora 19:30. Prima seară de festival, vineri, 28 iulie, va fi deschisă de trupa Timothy Kross. În aceeași seară, de la ora 21:00, va cânta Adda. În a doua seară de festival vor cânta membrii trupelot Missed Call și Om la Lună. În ultima seară de festival, botoșănenii se pot bucura de muzica celor de la Funktionality, Bidașcu Silvestru Trio și Bosquito. Tema de anul acesta a festivalului Street Food este Better together. Aceasta celebrează puterea comunității, ideea că totul este mai plăcut atunci când este împărtășit cu prietenii și familia, dar și că majoritatea ingredientelor din preparate sunt mai gustoase împreună decât separat. Accesul pe parcursul celor trei zile de festival este gratuit.

În perioada 3-6 august, la Darabani, se va organiza cea de a zecea ediție a festivalului Zilele Nordului. În cele trei zile de festival, participanții se pot bucura dimineața de tururi gastronomice, competiții sportive, workshop-uri, clăci. După-amiaza se vor organiza dezbateri, evenimente speciale, spectacole de teatru, expoziții, iar seara vor avea loc concerte, proiecții de filme, petreceri. Vor cânta atât artiști români, cât și străini.

Trupele de anul acesta sunt: Subcarpați, Om la lună, Impex, The Kryptonite Sparks, Baba Dochia, Adam’s Nest, Bogdan Vaida, Tomis Junior, Ansamblul Stejărelul, Chernobxg, The Turbans (UK), Haydamaky (UA). Invitații de anul acesta sunt scriitori, producători de film, scriitori, muzicieni ș.a.m.d. Cei care vor fi prezenți la Zilele Nordului sunt: Vasile Ernu (scriitor), Anamaria Antoci (producătoare de film), Ștefan Bâlici (președintele Ordinului Arhitecților), Viorel Ilișoi (scriitor), Diana Stafie (foresight strategist), Adi Bulboacă (fotograf), Doru Pușcașu (muzician) + TBA.

Activitățile organizate în cadrul festivalului sunt: Campionatul Mondial de Borș Moldovenesc, Clacă pentru #PrimaȘcoală, Maratonul Nordului, competiții de MTB și Trail cu sute de sportivi. De asemenea, se vor organiza și întâlniri, precum: Conferința Cord, Scenario planning. Pentru cei care vor să se cazeze la Darabani pe timpul celor trei zile de festival, organizatorii Zilelor Nordului au zonă de camping. Aceasta este iluminată, dezinfectată și păzită. Se asigură acces parcare, toalete și dușuri, zona de încărcare pentru device-uri. Accesul în camping se poate face începând de joi, 3 august.  De asemenea, mai sunt disponibile și pensiunile din Darabani. Pe Facebook există un grup al gazdelor din localitate (www.facebook.com/groups/CazarelaZN). Biletele pentru Zilele Nordului sunt disponibile aici (https://zilelenordului.iabilet.ro). Acces liber au voluntarii festivalului din toate timpurile, localnicii care găzduiesc festivalieri, lumea la evenimentele din Ziua 0 (joi, 3 august).