Lansarea podului de la Brăila, cel mai mare proiect de infrastructură din ultimele trei decenii.

Joi, 6 iulie, a avut loc deschiderea podului de peste Dunare de la Brăila. Acesta nu numai că este cel mai mare proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani, dar este și cel mai lung pod suspendat din România. Al treilea cel mai mare pod din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale și al lungimii și este numit “Golden Gate de Romania” căci este foarte asemănător cu faimosul pod din San Francisco. Spre deosebire, însă, de acesta, podul de la Brăila este doar pentru traficul rutier, pietonii și bicicliștii neavând acces pe el.

Având în vedere importanța acestui proiect, la inaugurare au fost prezenți președintele Klaus Iohannis, Sorin Grindeanu, premierul Marcel Ciolacu, fostul premier Nicolae Ciucă și fostul premier Mihai Tudose.

Cifrele pe care le atinge podul cand vine vorba de lungime – 1.974,30 de metri și deschidere centrală -1.120 metri sunt impresionante. Acesta are trei deschideri dintre care una principală și două secundare, iar turnurile podului ating înaltimea de 192 metri și sunt cam cele mai înalte construcții din România.

Podul a fost construit de către companii internaționale, acestea fiind  “We Build” din Italia și “IHI Infrastructure System” din Japonia.

Ceva interesant despre construcția podului este faptul că au fost folosite 81.000 de kilometri de fir de oțel, destul cât să înconjoare pământul de doua ori.

Valoarea totală a investiției a ajuns la aproximativ 3,44 miliarde de lei.

Sursă foto: Facebook.com/Ionuț Phcheanu