Educație financiară la „Bibliovacanța”. O disciplină ce ar trebui predată în școli!
Este foarte important să știm de mici noțiuni despre valorile financiare, cum ar fi să cheltuim banii eficient, să facem economii, să înțelegem valoarea banilor etc.
La Biblioteca județeană „Mihai Eminescu”, în cadrul programului Bibliovacanța, se desfășoară un curs de educație financiară susținut de directorul Băncii UniCredit Botoșani, Mitrucă Pușcașu.
La curs au participat câțiva copii de vârste diferite, interesați să cunoască informații cât mai multe din acest domeniu. „Este foarte mare nevoie, indiferent de ceea ce știți să faceți, să cunoașteți și elemente de economie finaciară, de contabilitate și de finanțe. Este un domeniu, ca și celelalte, și practic o dată ce te-ai îndrăgostit de acest domeniu, îl faci cu foarte multă plăcere. A cunoaște finanțele și a-ți ști economiile înseamnă să cunoști ce se întâmplă cu economia României, cu finanțele, să monitorizezi activitățile pe care le faci de zi cu zi, fie cu nivel micro, fie cu nivel macro”, a declarat Mitrucă Pușcașu.
Domnul director a mai spus că a fi foarte util ca elevii să studieze educație financiară în școală. „Este nevoie ca educația financiară să fie o disciplină pentru că orice meserie poate fi făcută, poți învăța orice în viață, dar trebuie să știm că orice presupune cunoștințe de economie, despre cont, despre bancă, despre finanțe. Ar trebui să accentuăm asta foarte tare începând de la clasele primare”.
Ema Cărămidaru este una dintre cursantele prezente astăzi. „Este un curs din care învățăm despre educația financiară și mă va ajuta pe viitor. Am învățat că orice meserie vei avea în viitor acest curs te va ajuta. Mi s-a părut foarte interesant”.