Începând cu data de 3 iulie și până pe data de 11 august, Bibioteca Județeană ,,Nicolae Milescu Spătaru” din Vaslui desfășoară un proiect intitulat ,,Biblioteca de Vacanță”. Activitățile efectuate săptămânal la Bibliotecă sunt o tradiție care datează de mai bine de zece ani. Ele includ atât lucru practic, cât și timp dedicat dezvoltării personale a copiilor.

Ediția din acest an durează șase saptămâni, timp în care copiii vor avea parte de o serie de ateliere de limbi străine cum ar fi engleza, franceză, italiană, spaniolă; de creație precum: origami, quilling; de pictură; de creație literară.

Mai sunt și activități precum “Ora poveștilor”, “Ccinematecă la bibliotecă”, “Șahul (atât pentru începători cât și pentru avansați), “Jocuri enigmistice”, “Clubul curioșilor”, “Vacanță în siguranță”, “Biblioșezătoare”, “Ora veselă” și, ca element de noutate în acest an: activitatea intitulată ,,Și ce dacă sunt pitic? Pot citi și eu un pic”, care se adresează copiilor de 5-6 ani.

Organizatorii precizează că fiind activități dedicate preșcolarilor, aceștia trebuie să vină la Bibliotecă însoțiți de părinți sau bunici.

,,Activitățile, în mod special, se adresează copiilor cu vârsta de 7-14 ani, dar începând cu această vară avem și o excepție pentru copii preșcolari și anume cei de 5-6 ani” A declarat Luminița Șerban, coordonator al activităților.

Pentru desfășurarea acestor activități, conducerea bibliotecii colaborează cu diverși reprezentanți ai instituțiilor din Vaslui, cu profesori și voluntari.
,,M-am înscris ca voluntar pentru că am început o nouă etapă în viața mea de elev, am început liceul. Și totodată mi-am dorit să încep ceva nou în viața mea socială, să fac alt ceva inafară de școală, de programul zilnic și de olimpiade și mi-am dorit să cunosc lume nouă” a declarat Ana Maria Olaru, voluntar.

În timpul anului, la bibliotecă se desfășoară și alte tipuri de activități cu utilizatorii de vârstă până în 14 ani, unde funcționarii acestei instituții observă care sunt pasiunile lor, iar înafara acestor înclinații pe care copiii le au, cei de la bibliotecă țin cont și de posibilitatea de a pune în practică activitatea pe care ar vrea să o desfășoare în cadrul proiectului din sezonul estival.

,,Coordonăm diferite activități pentru copii, spre exemplu avem Clubul Curioșilor unde în funcție de vârsta lor dezvoltăm o tema și le-o prezentăm. Acum, în cadrul Bibliotecii de Vacanță avem Ora Veselă unde facem jocuri cu ei. Ajutăm la scrieri, la activități etc.” A declarat Ioana Alexandra Pintilie, voluntar.