Luni, la Biblioteca “Mihai Eminescu” – filiala de limbi străine, a avut loc al doilea atelier de orientare profesională destinat tinerilor și copiilor din redacția Buzz, principalii beneficiari ai proiectului “Concursul Județean de jurnalism Botoșani, Orașul Meu Drag” (BOMD9) realizat de Asociația Buzzmedia, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Botosani. Activitatea a fost susținută de  Denisa Sandu, fost reporter al redacției Buzz. Aceasta este, în prezent, studentă la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității București, în anul al II-lea și face practică în Televiziunea Română, unde este foarte apreciată.

Denisa s-a întors acasă pentru acest atelier, împărtășind din poveștile și învățăturile ei de până acum.

Chiar din debutul atelierului, tânăra jurnalistă i-a provocat pe tinerii și copiii prezenți cu un joculet ce a avut ca scop determinarea de a- i face pe copii sa se gândească dacă sunt pregătiți să îmbrățișeze o carieră în media.

Apoi, Denisa le-a povestit despre știrile realizate pentru TVR, despre ceea ce e important în opțiunile lor profesionale.

La final, colega noastră ne-a cerut un feedback, dorind să-i spunem ce nota îi oferim pentru ceea ce ne-a prezentat. Toți participanții i-au dat 10:00, bifând printre altele discursul liber al tinerei, cuvintele nepompoase folosite sau, pur și simplu, pentru poveștile ei spuse cu atâta drag.