Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani organizează până pe 12 august expoziția retrospectivă ,,Flori”, dedicată artistului botoșănean Corneliu Dumitriu.

Ana Coșereanu, curatorul galeriilor de artă „Ștefan Luchian”, a menționat pe pagina de Facebook a instituției că în această expoziție sunt expuse peste 50 de lucrări de pictură și grafică, având ca tematică universul floral atât de drag artistului.

Corneliu Dumitriu s-a născut pe data de 1 iunie 1954, iar pe parcursul vieții sale acesta și-a transformat pasiunea pentru frumos și culoare într-o adevărată artă, devenind  în 1994 membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Timp de aproape trei decenii, artistul a participat la numeroase expoziții de grup, atât în România, cât și în alte țări precum Austria și Statele Unite ale Americii. Încă din anul 1980, Corneliu Dumitriu a avut numeroase expoziții personale, la Botoșani, București, Iași, Piatra-Neamț, Frankfurt și New York.

Totodată, Corneliu Dumitriu a fost distins cu numeroase premii importante, cum ar fi Marele Premiu pentru Pictură al Galeriei „Avanpost”, Premiu al Fundației „Lascăr Viorel” la Bienala Națională de Pictură, Premiul al III-lea la Concursul Național de Artă Plastică „Voronețiana”, Premiul I la Concursul Republican de Pictură, Marele Premiu Studio 88 dar și Premiul I Studio 87.

Artistul botoșănean a murit pe data de 4 octombrie 2022. Vernisajul expoziției a avut loc pe 22 iulie, unde au fost invitați să prezinte istoricul Gheorghe Median și profesorul universal doctor Corneliu Iațu.