Smartphone-ul este un instrument tot mai utilizat de către copiii și adolescenții de azi. Cei mai mulți stau pe telefon cu orele, fie urmărind tot felul de videouri pe rețele, fie stând pe jocurile la modă.  Alina Maria Ifrim de la Orange Shop din Botoșani,  a declarat ca cele mai solicitate telefoane pentru copii si adolescenti sunt iphone  14 printre cele mai scumpe, dar și  telefoanele cu android din gama xiaomi, oppo, honor.

Un telefon iphone  14 poate ajunge și la 5000 de lei. Față de precedentul, modelul 13, acesta vine cu două schimbări notabile. Este vorba despre senzorii din spate ușor mai mari față de modelul 13 Pro și adăugarea a două noi ediții de culoare față de ultima generație: negru spațial și violet închis. Partea mai puțin avantajaoasă e că înregistrarea video nu a avansat. Atât camera principală, cât și cea secundară suportă înregistrarea la rezoluție 4K (Ultra HD) la o rată de cadre de până la 60 fps, departe de rezoluția 8K la 30 fps oferită de seria Galaxy S22 de la Samsung și de cel mai bine vândut Xiaomi T11 Pro.

Prețurile pentru telefoanele cu android din gama xiaomi, oppo, honor diferă, de la 400 lei până la 4000 lei, în funcție de îmbunătățirile pe care le are.

Xiaomi este a doua cea mai mare companie de smarphoneuri din lume. Compania este cunoscută mai ales pentru telefoanele sale la prețuri competitive, dar are de fapt o gamă larga de telefoane, de la modele ieftine la flagship-uri premium. Xiaomi își comercializeaza telefoanele sub numeroase sub-mărci, inclusiv Mi-uri emblematice, Redmi bugetare, Pocophone de gama medie și marcile Black Shark axate pe jocuri, iar cele mai multe dintre acestea au si mai multe linii de dispozitive.