O tânără din Botoșani, fostă membră a redacției BUZZ a creat o trupă alături de un nevăzător. Formația a lansat deja prima piesă numită ,, Trei secunde”.

Ilona Dănilă, fostă membră BUZZ, a pus bazele unui proiect muzical alături de Andrei Tetiva, copywriter la Boldify și moderator la radio Impact FM Suceava. Ilona, de 22 de ani, a realizat în trecut pentru TELEVIZIUNEA ADOLESCENȚILOR emisiunea Antiteze, iar acum lucrează la propriile proiecte, atât muzicale, cât și în domeniul pentru care s-a pregătit la facultate, Comunicare și Relații Publice.

 

Ilona Dănilă, fosta membră Buzz.

Secretul primei piese: ”Am compus pentru a mă elibera de presiune”

Am luat legătura cu Ilona Dănilă care ne-a vorbit despre acest proiect muzical, unul de suflet pentru ea. Ea ne-a vorbit despre prima piesă, ”Trei secunde”, și spune că meritul pentru modul în care sună piesele este al colegului său, Andrei. Piesa poate fi ascultată aici.

În ultima vreme, am simțit nevoia să mă reconectez cu partea mea artistică. Așadar am compus prima piesă, “Trei secunde”, pentru a mă elibera de presiunea pe care o simțeam. Ce este diferit la aceste melodii, pentru că pregătim și altele, este ajutorul pe care îl primesc. Andrei Tetiva este colegul meu de muncă, copywriter la Boldify și moderator la radio Impact FM în Suceava. Andrei nu vede, este orb, dar asta nu îl împiedică să facă lucruri absolut incredibile. Și cel mai mare merit pentru cum sună piesele este al lui, el editând, adăugând magie”, ne-a spus Ilona Dănilă.

”Avem în plan să scoatem un album”

Cei doi au planuri serioase în legătură cu trupa și vor să treacă la următorul nivel: primul album. Stilurile pe care le vor aborda sunt blues ori folk, iar în afara albumului își propun să lanseze și cover-uri pentru alte melodii.

Pentru mine e ceva destul de serios, pentru că avem un scop: să transmitem emoție. Acum lucrăm la o melodie foarte sensibilă. Eu și Andrei am plâns în procesul ei de creație. Ne dorim să continuăm să creăm muzică bună și să o readucem la viață pe cea pe care o iubim. Avem în plan un album de blues ori de folk, însă o luăm treptat și ne lăsăm emoțiile să curgă. Urmează, cum spuneam, mai multe melodii cu versuri originale, dar și cover-uri. Cuvântul nostru cheie este emoție”, ne-a mai spus Ilona Dănilă.

Ilona Dănilă nu este la primul proiect muzical. Ea a cochetat cu muzica de mică, participând la o ediție a festivalului „Seri melancolice eminesciene”, dar și alte manifestări muzicale din oraș și din țară.