Conform unui comunicat de presă primit  de la Cheia Sol Music Studio, în perioada 18-20 august 2023, la Sibiu a avut loc Festivalul Internațional de muzică pentru copii si tineret „Capitala Muzicală”, aflat la cea de-a XI-a ediție, unde a participat și un tânăr botoșănean.

În cadrul festivalului s-au desfășurat  patru categorii majore – muzică ușoară, muzică instrumentală, muzică populară și muzică folk, unde au participant persoane cuprinse între 5 și 20 de ani. Juriul de anul acesta  a fost format din Felicia Filip – soprana,  Cristian Mihailescu – tenor și regizor de opera, Crina Mardare – profesor de canto și antrenor vocal la X Factor, Stela Avesalon – pianistă și profesor, Ileana Vieru – jurnalist radio, Rodica Tulbure – jurnalist de radio, Mihaela Grigorasc – compozitor și regizor muzical, Nicoleta Stoian – secretar muzical al Filarmonicii Sibiu, Elena Hasna – profesor de canto și Darius Pasare – câștigătorul trofeului editiei 2022.

Anul acesta, orașul Botoșani a fost reprezentat de Eric Cracană, în vârstă de 14 ani, care a reușit în urma acestui festival să câștige trofeul categoriei Muzică Ușoară și premiu Special Art by Fuego. Eric  va face parte din distribuția unui muzical, unde va participa la un turneu în Statele Unite ale Americii, având ocazia de a urca pe scenele unor orașe de referință precum Washington, Los Angeles, New York, dar și în Canada, Toronto.