Botoșănenii au ocazia de a participa și anul acesta la unul dintre cele mai colorate evenimente. Este vorba despre  “Coloract”, ajuns anul acesta la cea de-a VI-a ediție. 

Evenimentul este organizat de Clubul Interact și Clubul Rotary, împreună cu Primări Botoșani. Prin participarea la această manifestare, botoșănenii au posibilitatea să câștige premii, dar și să ajute  elevii unei școli dintr-o comună din județ.

Traseul maratonului „Coloract”

Maratonul începe sâmbătă, 9 septembrie, la ora 10.00, în fața Sălii Polivalente “Elisabeta Lipă”. De acolo, toți cei înscriși vor pleca pe bulevardul ,,Mihai Eminescu” spre  Colegiul Național ,,A. T. Laurian” și strada Cuza Vodă.

La final, toți participanții vor fi implicați în bătaia cu prafuri colorate non-toxice ce va avea loc în fața Prefecturii Botoșani. Organizatorii maratonului anunță surprize pentru primii finaliști. Valoarea totală a premiului este de 1700 de lei.

Înscrierile au început luni, 28 august, și se pot face zilnic, între orele 12:00-17:00, până pe data de 3 septembrie, la Uvertura Mall.

Taxa de participare, în valoare de 35 de lei, include un tricou personalizat care asigură participarea la cros, dar și prafurile colorate ce vor fi folosite la final, când va avea loc bătaia cu prafuri.

Despre „Coloract”

„Coloract”este un maraton caritabil aflat deja la cea de a șasea ediție. Obiectivul acestui proiect este de a asigura rechizitele necesare unor elevi dintr-o comună din Botoșani.

Pentru anul acesta tinerii care organizează evenimentul își doresc să ajute 35 de copii de la școala gimnazială nr. 1 din Dimăcheni. Cu  banii strânși, se vor cumpăra ghiozdane echipate cu tot ceea ce este necesar noului an școlar.