Școala Populară de Arte „Geroge Enescu” din Botoșani a lansat  înscrierile pentru anul 2023-2024. Acestea se pot face  pentru copiii care au peste șase ani. Sunt 13 cursuri în oraș și alte opt în județ

Înscrierile  la cursuri în noul an școlar se pot face, în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 8:00 și 15:00, la sediul unității de învățământ care se află pe Bulevardul Mihai Eminescu nr. 50. Acestea se vor  încheia pe data de 6 septembrie.. Taxa de înscriere este de 30 de lei, iar cea de școlarizare este între 600 și 700 lei pe an, în funcție de curs.

Cursurile pe care le poți urma

Cursurile  vor fi la Canto (muzică ușosră, populară și clasică),  pian, vioară, acordeon, chitară, orgă electronică, instrumente de suflat (trompetă, saxofon, clarinet), dans modern, pictură, grafică, pictură decorativă, actorie și asamblu instrumental (muzică ușoară).

Școala Populară de artă are și cursuri desfășurate în afara orașului, cum ar fi  canto muzică intrumentală, dans modern – la Dorohoi, dans popular, inițiere folclor la Adășeni, inițiere dans popular de sate la Orășeni, Hudești și Corni, artă populară țesut-cusut la Vorona și Adășeni, artă populară cioplit-lemn laDângeni) și, nu în ultimul rând,  pictură populară la Bucecea.

Taxa de școlarizare la cursurile de canto și la instrumente muzicale va fi de 700 de lei, iar  pentru dans modern, pictură și actorie, de 600 de lei. Pentru cursurile din afara orașului, cum ar fi: țesut, cusut, cioplit lemn, pictură populară și inițiere folclor nu se va plăti taxa de școlarizare.

Proba de aptitudine

Înscrierea la Școala Populară de Artă este urmată de susținerea unei probe de aptitudini. Fiecare copil și tânăr care s-a înscris pentru cursul dorit va fi evaluat pentru a urmări dacă posedă calitățile necesare pentru a urma cursul pentru care a optat. Probele de aptitudini  vor  avea loc în perioada 5-6 septembrie, între orele 9:00-12:00, sau 13:00-17:00.