Pe data de 1 noiembrie 2023, ora 19:00, Tudor Gheorghe va susține, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Bot0șani un concert extraordinar. Evenimentul se numește „ALTFEL…romanța”. 

Tudor Gheorghe susține, în mod tradițional, concerte la Botoșani, având un public al lui aici. Artistul va fi acompaniat de orchestra și grupul vocal Concertino de la Chișinău, sub bagheta dirijorului și orchestratorului Marius Hristescu.

Despre Tudor Gheorghe

Tudor Gheorghe este provine  dintr-o familie de țărani, având o viață dificilă. Tatăl său a fost cântăreț la biserică, iar el  urmat  Liceul „Nicolae Bălcescu” din Craiova. A urmat apoi cursurile  Institutului de Teatru din București, clasa de actorie absolvite  în 1966.

„De fiecare dată când îl ascult – și asta se întâmplă des – Tudor Gheorghe îmi confirmă bănuiala că poezia românească – populară și cultă – poate mișca munții. (…) Problema mea, inhalând prin toți porii melodia ființei sale, este cum să-mi stăpânesc o lacrimă de dragoste, admirație și mândrie că poate exista acest fenomen pe care, vorba lui Grigore Vieru, îmi e mai ușor să-l pup.” (Marin Sorescu, 1988)
„Tudor Gheorghe are o memorie fenomenală și asta explică cum a putut să îndeplinească faptul fără a trezi bănuieli, pentru că atât cât îi știm, bătrânii lăutari cad la bănuială când sunt fotografiați pe hârtie. Într-o emisiune am auzit de la acest menestrel varianta cea mai cutremurătoare a <Mioriței> și niște cântece haiducești cum nu mai aflasem. (…) Scriu cu toată răspunderea că de la Maria Tănase nu am avut o personalitate mai puternică în ce privește comorile noastre folclorice ca acest tânăr și neîntrecut actor din Craiova.”  (Eugen Barbu, 1971)
Biletele pentru spectacol se găsesc la Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoșani, intrarea „B” etajul 2, camera 15.