Clubul de lectură „Prietenii cărților” al Bibliotecii “Mihai Eminescu” ajunge la al patrulea an de când este organizat. Anul acesta clubul este organizat de către elevii din clasa a III-a C a școlii gimnaziale „Elena Rareș”, împreună cu învățătoare lor, Loredana Șușter.

Începând cu anul 2019, întâlnirile din cadrul clubului au loc la Filiala nr. 2 din Grivița a Bibliotecii „Mihai Eminescu”, unde doamna bibliotecară Brândușa Coteț îi întâmpină și îi conduce cu drag pe elevi în „împărăția” cărților.

La întâlnirea de pe 21 septembrie, copiii vor discuta despre cartea „DENȚIANA, Regina Armatei Zânelor Măseluță” de William Joyce.

Copiii vor citi aceeași carte, încadrându-se într-un anumit interval de timp, de regulă, trei săptămâni. Activitățile sunt diferite la fiecare întâlnire: se discută despre personaje, despre acțiunile lor, copiii își pun întrebări despre motivele acțiunilor, găsesc o altă rezolvare, un alt final cărților, dramatizează momente din povestire, mimează sau desenează.

Interesante și extrem de îndrăgite de copii sunt „procesele”, organizate după toate regulile unei săli de justiție. Cum personajele cărților citite sunt copii, problemele lor se regăsesc și în viața de zi cu zi a micilor cititori, iar rezolvările acestora devin mai ușoare.

În cadrul clubului de lectură, copiii împart o magie incredibilă, ajung pe aceeași lungime de undă cu ceilalți, primesc confirmări, își recunosc simțirile sau discută în contradictoriu, ceea ce le oferă motive diferite de abordare, sesizează detalii care le-au scăpat, au ocazia să vorbească
despre o serie de trăiri pe care, poate, nu le-ar dezvălui niciodată, cunoscându-se astfel mai bine pe sine.