Înscrierile pentru Centrul Județean de Excelență din Botoșani s-au încheiat. După o scurtă perioadă de înscrieri online, elevii urmează să susțină o testare.

Înscrieri la Centrul de Excelență

Pe 20 septembrie,organizatorii au publicat formularul de înscriere pe site-ul www.excelentabt.ro. Termenul de completare a fost 2 octombrie, iar acum, urmează cea de-a doua etapă a înscrierilor.

Este vorba despre testarea care va stabili elevii admiși. Aceasta va avea loc sâmbătă, 7 octombrie la ora 9:00, iar după spusele organizatorilor, elevii vor trebui să fie prezenți în sala de examen între orele 8:30 – 8:45.

Centrele de examen sunt Colegiul Național ”Mihai Eminescu” , Școala Gimnazială Nr. 11 , Liceul ”Regina Maria” Dorohoi, Școala Gimnazială “Mihail Kogălniceanu” Dorohoi și Școala Gimnazială” Leon Dănăilă”, Darabani.

Potrivit paginii de Facebook „Centrul Județean de Excelență Botoșani”, rezultatele finale vor fi afișate vineri, 13 octombrie. 

Ce este CEX?

La Centru de Excelență (CEX), elevii cu înclinații spre anumite materii se pot înscrie, lucrând la obiectele respective la un nivel avansat, în afara orelor de curs obligatorii.

Pot participa atât elevi de gimnaziu, cât și liceeni. Pentru materiile principale (limba română și matematica) este alcătuit un număr mai mare de grupe față de celelalte obiecte. Materiile la care copiii s-au putut înscrie sunt diverse, de exemplu: limba română, matematică, informatică, limba engleză, limba franceză, limba latină și limba neogreacă, geografie, chimie, dezbateri și multe altele.