„Pe cai la Mitoc”  este unul dintre cele mai căutate centre de echitație chiar și de către botoșăneni.  Acest loc este înființat de Asociația de echitație și se află la Suceava, chiar la Mitocul Dragomirnei. 

Aociația pentru Echitație și Turism Ecvestru Bucovina este un ONG care activează în domeniul economiei sociale în comuna Mitocu Dragomirnei din județul Suceava.

Centrul de echitație oferă plimbări în pădure, în manej, mâncare haiducească și tabere. În centru sunt mulți cai printre care și Dora, cel mai mare de acolo. Copiii care au participat la tabere sunt foarte mulțumiți de experiențele căpătate. După fiecare tabără are loc un foc de tabară cu bezele.

Eu, de exemplu, am fost în tabără și m-am bucurat de atmosfera frumoasă. Tabăra s-a petrecut într-o singură zi, timp în care am petrecut circa cinci ore în pădure, călărind și bucurându-mă de prietenia acestor animale.

Ce m-a surprins este că în această tabără erau foarte mulți copii din Botoșani. Când am făcut cunoștință, am fost întrebați de unde suntem și cei mai mulți erau din Botoșani.