Pe data de 7 octombrie, a avut loc festivalul ,,Octombrie pe portativ”, ajuns la a IV-a ediție. Ema Covrig, cea care a prezentat concursul, a avut cuvântul de deschidere, urându-le succes concurenților, iar Daniel Budeanu, organizatorul evenimentului, i-a prezentat pe jurați.

Din juriu fac parte: Eugenia Ursu – președintele juriului, Ilinca Băcilă – președinte onorific și membrii Claudiu Bulete, Dragoș Gheorghiu, Marian Someșan, Emilia Savu, Maurizio Casella, Carmelo Russo, Gina Ispasoiu, Alexandra Amarandei. 

Anul acesta, festivalul a venit cu o schimbare majoră. Claudiu Bulete, invitat în multe festivaluri de muzică, a observat că italienii, mai ales au un lucru aparte în juriu, adică juriul presei. Compozitorului i s-a părut interesantă această idee, așa că i-a propus organizatorului să includă acest aspectul și în festivalul vasluian.

Reprezentant Buzz în juriu 

Din juriul presei au făcut parte Alexandru Sava – președintele juriului presei și jurnalist independent, Ancuța Cazacu -membru al juriului și reprezentata Vasluianul.ro  și subsemnata – membru al juriului și reprezentata a Televiziunii Adolescenților și a ziarului BUZZ.

Festivalul se desfășoară pe șapte categorii de vârstă: 4-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani,  11-12 ani,  13-15 ani, 16-18 ani și 19+.

Juriul presei a oferit 3 premii  formate din câte o medalie, o diplomă și  suma de 500 de lei de persoană.

Trofeul presei

Pe langa cele 3 premii, presa a mai oferit si Trofeul Presei, cu suma de 1000 de lei și o diplomă.

Cea care a câștigat Trofeul Presei a fost Ștefania Ciobanu din Vaslui, iar  Daria Elena Gurici din Iași care a interpretat piesa ,,Nu mai cred” – trofeul cel mare ,,Pe parcursul pregătirii mele, mi-a fost alături doamna profesoară de canto Alexandra Amarandei. Ea m-a ajutat în tot acest timp cu această piesă, iar eu am depus mult efort în perfecționarea modului în care o cânt.”,  ne-a declarat câștigătoarea. 

 

 

Eugenia Ursu, cea care a condus juriul mare ne-a declarat:

,,Ediția de anul acesta mi se pare o ediție frumoasă, una cu mult mai mulți participanți, ba chiar, cu mulți din diferite regiuni ale țării și din afara ei, ceea ce ne bucură.” 

Voi relata despre festival și alte aspecte interesante in următorul număr al ziarului Buzz, ce va apărea în luna octombrie.