În ultimele decenii, înțelegerea și conștientizarea sănătății mintale au devenit din ce în ce mai importante. Ne-am dat seama că sănătatea mintală este la fel de esențială precum sănătatea fizică și că aceasta afectează, în mod direct, bunăstarea și calitatea vieții noastre. Cu toate acestea, încă există multe prejudecăți asociate problemelor de sănătate mintală.

Pentru a combate aceste prejudecăți și pentru a promova o mai bună înțelegere și conștientizare asupra acestui subiect, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională derulează, în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Județean Galați, o campanie intitulată “Fii bine cu tine!” .

Scopul acestui proiect este de a oferi resurse și informații esențiale despre sănătatea mintală într-un mod accesibil și înțelegător pentru toată lumea.

Astăzi, 10 octombrie, de Ziua Mondială a Sănătății Mintale, a avut loc lansarea Campaniei “Fii bine cu tine”. În cadrul acesteia au avut loc două activități: una pentru profesori și specialiști și una pentru elevii reprezentanți ai școlilor participante.

Pe parcursul anului școlar, consilierii și cadrele didactice prezente la lansare vor continua să desfășoare activități în școli. Acestea includ prezentări care vor  furniza informații utile și îndrumări practice pentru a ajuta elevii să-și îmbunătățească și să-și mențină starea de sănătate mintală.

Proiectul se concentrează, de asemenea, și asupra combaterii marginalizării persoanelor care se confruntă cu probleme de sănătate mintală prin promovarea mesajului că sănătatea mintală este o preocupare comună și că oricine poate fi afectat. Proiectul își propune să aducă schimbări pozitive în atitudinile și percepțiile referitoare la această temă.

Prin informații, resurse și sprijin, proiectul poate contribui  la creșterea încrederii și la îmbunătățirea calității vieții persoanelor afectate de probleme de sănătate mintală. Este esențial ca astfel de proiecte să continue și să se extindă, pentru a ne asigura că sănătatea mintală este o prioritate în societatea noastră și pentru a asigura un viitor mai sănătos pentru toți.