În perioada 11-31 octombrie, elevii liceeni din Botoșani au șansa să depună dosare de candidatură pentru obținerea unei burse în valoare de 6.000 de lei pe an.

În anul școlar 2023-2024, organizația Rotary Club – Botoșani a dat startul înscrierilor pentru 10 burse școlare „PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN MANOLACHE“, cu scopul de a-i ajuta pe elevii din ciclul preuniversitar care învață în școlile din județul Botoșani.

Valoarea acestei burse este de 6.000 de lei, iar aceasta se va acorda în urma unui concurs de dosare, urmărind identificarea, susţinerea, dezvoltarea şi promovarea talentelor.

Dosarele candidaților trebuie să fie trimise în format electronic, în forma scanată, la adresa de email a clubului  Rotary Club – Botoșani: office@rotarybotosani.ro.

Evaluarea candidaților în privința acordării acestei burse se va face de către președintele clubului, past președintele clubului, future președintele clubului, secretarul clubului și managerul de proiecte al clubului.

Ce criterii trebuie să îndeplinească candidații?

Elevii care doresc să aplice pentru această bursă trebuie să urmeze o serii de criterii, cum ar fi:

  • să urmeze cursurile la învățământul de zi
  • să fie elev într-o unitate de învățământ liceal din județul Botoșani
  • să aibă domiciliul în județul Botoșani
  • s-au remarcat în etapele naționale de la olimpiade sau concursuri în ultimii doi ani
  • să aibă media generală a anului de studiu anterior peste 8,50
  • să nu beneficieze de alte burse cu surse din mediul privat
  • venitul mediu net lunar pe membru de familie să nu depășească suma de 2.000 de lei.

Cine este profesorul Constantin Manolache?

Profesorul Constantin Manolache, în memoria căruia se acordă această bursă a fost un dascăl ce a predat biologia și a inițiat în tainele cărților generații de elevi.

În memoria sa, Rotary Club Botoșani a hotărât ca bursele de studiu, care au fost acordate încă din anul școlar 2014-2015 să-i poarte numele, în semn de prețuire, de respect dar și ca model de urmat pentru generațiile următoare.

Ce este clubul Rotary – Botoșani?

Clubul Rotary – Botoșani este o organizație non-guvernamentală și non-profit, format dintr-un grup de voluntari din comunitatea locală, lideri și conducători din diverse firme private sau publice, profesioniști de elită în domeniul lor de activitate. Acesta  are ca principiu  susținerea performanței și a excelenței, prin implicarea în proiecte sociale, culturale, sportive și educaționale, sub sloganul “A servi mai presus de sine însuși”.