Pe data de 13 octombrie a avut loc cea de-a V-a ediție a concursului „Armenii în istoria și viața orașului Botoșani”, organizat de Uniunea Armenilor (U.A.R.) din Botoșani, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani. Au fost 10 echipe care au concurat la această ediție.

Concursul „Armenii în istoria și viața orașului Botoșani” este unul de tip „treasure hunt” la care doar elevii din clasele de a IX-a au avut voie să participe, fiind înscrise 10 echipe, cu câte trei participanți. Fiecare dintre ele a reprezentat un liceu din Botoșani. Echipele au avut de parcurs câte un traseu ce trebuia identificat pe baza indiciilor pe care aceștia le-au primit la start și apoi, pe parcurs, în anumite puncte, de către voluntari.

Președintele Uniunii Armenilor din Botoșani, Cristian Lazarovici, a declarat că proiectul își propune să deschidă într-un mod interactiv o serie de manifestări legate de cunoașterea istoriei comunității armene din Botoșani: „Dorim ca acest proiect să pună în evidență obiective ce au aparținut comunității armene din Botoșani sau care au fost ridicate cu sprijinul unor membri ai acesteia, să testeze cunoștințele despre istoria orașului nostru, astfel încât traseul ia forma unei povești cu încercări și ghicitori, având ca punct de pornire sediul Uniunii Armenilor din Botoșani.”

Acesta a mai spus că ideea acestui tip de concurs a plecat de la faptul că tinerii trebuie să cunoască istoria orașului și a comunității armene pe care ar înțelege-o și ar reține-o mult mai bine prin astfel jocuri.

Colega noastră din redacția Buzz, Ioana Ivaș a fost prezentă la concursul organizat de  U.A.R. Botoșani și ne-a declarat că experiența a fost una inedită. „În urma participării la acest concurs am învățat că este foarte important să știi să lucrezi cu oamenii, să te orientezi în spațiu și să-ți dozezi efortul. Concursul a fost organizat foarte bine și am rămas cu o amintire foarte specială de început de liceu”.

În urma concursului, locul I a fost obținut de o echipă de la liceul Dimitrie Negreanu, locul II de către echipa care a reprezentat liceul Gheorge Asachi, iar locul III de echipa de la Colegiul Național „A.T.Laurian”.