Gala laureaților – Festivalul “CDIdei în cărți”, ediția a VIII-a – a avut loc la Sibiu. Aceasta s-a desfășurat în perioada  27-28 octombrie.

Vineri, 27 octombrie, activitățile au avut loc la Sala festivă a Bibliotecii Județene “Astra” din localitate.

Totul a început cu prezentarea produselor realizate de elevii claselor a III-a, a IV-a, a V-a și a VI-a și au fost acordate diplome și premii.

Sâmbătă 28 octombrie, evenimentul a continuat  la Sala “American Corner” a  Biblioteci “Astra” din Sibiu. De data aceasta, au fost prezentate produsele realizate de elevii  claselor a VII-a, a VIII-a, a IX-a, a X-a.

,, În activitatea în care m-am implicat am descoperit că lucrul în echipă face viața mai ușoară! M-am bucurat că ceilalți copii au fost comunicativi și că împreună cu elevii de la Cluj, am putut lega o prietenie unică!“, a declarat David-Ionuț Mocanu, unul dintre elevii  grupului de la Liceul Tehnologic ,,Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona.

Din județul Botoșani au fost patru școli premiate la gală: Școala gimnazială nr. 7,  Liceul Tehnologic ,,Ștefan cel Mare și Sfânt ” de la Vorona, Școala gimnaziala “Spiru Haret” de la Dorohoi,  și Școala gimnazială ”Leon Dănăilă” din Darabani.

Aceste echipe au obținut locul l pe țară. Echipa liceului de la Vorona din care cu bucurie am făcut parte,  a fost reprezentată de către elevii: Pădurariu Claudia, Mocanu David, Vătămanu Alina. Elevii au fost coordonați de către doamna profesoară de limbă franceză Oboroceanu Corina-Elena.