FC Botoșani a jucat ultima etapă din tur pe un stadion pe care nu a adus victoria încă din 2013.

Așteptările nu au fost mari, însă nevoia de un rezultat bun a fost uriașă. Botoșănenii au încercat să câștige cele trei puncte la Farul Constanța.

Ultimul rezultat pe stadionul puștilor lui Gheorghe Hagi a fost un 8-0 ce a șocat fotbalul românesc.

Cea mai mare parte a meciului s-a jucat pe poartă lui Răzvan Ducan, portarul fiind obligat să apere, pentru ca echipa să nu rateze încă 3 puncte.

Presiunea pusă pe portar poate fi asemănată cu o greutate pusă pe o minge care se dezumflă încet, încet urmând ca în final să rămână fără aer. Farul a marcat spre finalul partidei

Meciul a început cu adevărat abia în minutul ’61, când Andrei Artean a marcat și a dat drumul presiunii pe umărul roș-alb-albaștrilor.

Faza pare că a început după o mare greșeală a lui Pius, când în loc să lase mingea câștigând out de poartă, a ales să o lovească, cauzând un corner decisiv pentru gazde.

Nevoia de gol a devenit astfel mai mult decât mare.

După câteva minute stresante, mai exact 28, Victor Dican și-a salvat echipa cu un gol în minutul 89′ câștigând 1 punct pentru echipa sa.

Echipa botoșăneană a părut ceva mai hotărâtă după plecarea lui Dan Alexa din postura de antrenor. Speranțele sunt acum în Andrei Patache, fost jucător pentru echipă, în prezent, posibilul erou al echipei.

Scorul final a fost 1-1, chiar dacă Farul Constanța a părut ceva mai puternică în atac. Forța de atac trebuie lucrată și ar putea deveni una foarte bună, însă apărarea este foarte slabă, chiar cea mai slabă apărare din ligă 1. Să sperăm că o dată cu venirea unui nou antrenor, se vor simți schimbări la echipă, și vom urca în clasament.