Mai multe evenimente organizate de Centrul de Creație Botoșani au fost anulate. Printre acestea se numără festivalul-concurs al romanței, festivalul cântecului de petrecere și cel al cântecului satiric „George Hazgan”. Totodată, s-a renunțat la evenimentul privind aniversarea celor 55 de ani ai instituției.

„Din motive obiective, care nu reflectă voința noastră, vă anunțăm că Festivalul-Concurs al Romanței, al Cântecului de Petrecere și al Cântecului Satiric ,,George Hazgan” din acest an se anulează. De asemenea, tot ce am pregătit deosebit pentru aniversarea celor 55 de ani ai CJCPCT Botoșani se anulează. Am muncit mult, ne-am zbătut și ne este greu să acceptăm situația provocată de legile și ordonanțele recente. Totodată, vă înștiințăm că nici Festivalul-Concurs Coral de Colinde și nici mult așteptatul Festival al Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă ,,Din străbuni, din oameni buni” nu se vor mai desfășura în acest final de an la Botoșani! Sperăm ca anul 2024 să fie un an mai bun și mai blând decât anul 2023 cu domeniul cultural!”

Totodată, instituția a mai anunțat că festivalurile-concurs coral de colinde și datini și obiceiuri de iarnă „Din străbuni, din oameni buni” nu se vor mai desfășura în acest final de an la Botoșani.

Guvernul României a impus printr-o ordonanță de urgență din 27 octombrie 2023,  o serie de măsuri privind reducerea cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în ținta de deficit bugetar asumată prin Programul de convergență, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.