Medicul botoșănean Leon Dănăilă a dezvăluit secretul longevității sale! Deși are impresionanta vârstă de 90 de ani, acesta încă profesează ca medic neurochirurg.

Secretul lui Leon Dănăilă

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, celebrul medic a dezvăluit faptul că cititul este secretul longevității sale. Acesta a vorbit despre amigdală, ,,mic nucleu din adâncul creierului nostru” care are un rol important în modularea emoțiilor și a reacțiilor la stres. “Este centrul care ne ajută să procesăm și să interpretăm emoțiile, influențând decisiv reacțiile noastre emoționale și comportamentale. De asemenea, amigdala este profund implicată în procesul de neuroplasticitate, capacitatea creierului de a se remodela și adapta în răspuns la experiențe noi.”

Leon Dănăilă spune că în spatele persoanelor de vârsta lui nu stă doar o carte citită, ci biblioteci întregi: ,,Cititul, ca activitate intelectuală stimulatoare, nu numai că îmbogățește mintea, dar joacă și un rol crucial în susținerea acestei neuroplasticității. Lectura regulată poate fi văzută nu doar ca o sursă de cunoaștere, ci și ca un exercițiu vital pentru menținerea sănătății și agilității amigdalei, contribuind astfel la o viață emoțională mai bogată și mai echilibrată”.

Îndemn pentru urmăritori

De asemenea, medicul botoșănean își îndeamnă urmăritorii să aleagă cu grijă persoanele de la care învață, selectându-le nu după cuvintele frumoase, ci după exemplul oferit prin fapte. “cel mai bun mentor nu este cel care vorbește frumos, ci cel care îți dovedește prin puterea exemplului.”