Etapa 16 a Superligii

FC Botoșani a jucat partida cu numărul 16, mai exact, prima din retur cu FC Voluntari. Meciul a fost găzduit de FC Botoșani, pe Municipal. Jocul Roș-Alb-Albaștrilor a părut influențat de moralul ridicat dobândit după egalul de la Constanța, împotriva academiei lui Hagi.

Repriza 1

Fără galerie oaspeții au părut destul de retrași în primele 4 minute. În minutul 6, FC Voluntari a reușit să marcheze neașteptat pe Municipal cu ajutorul lui Doru Andrei.

Presiunea s-a mărit după ce gazdele au rămas în dezavantaj, așa că lui Eduard Florescu i s-a arătat cartonașul galben.

Victor Dican a reușit să marcheze spectaculos în minutul 38, cu ajutorul unei centrări  venite de la Eduard Florescu.

În minutul 42, Gabriel David, tânărul convocat la Naționala Under 20, a marcat lăudabil, înainte ca prima repriză să se încheie. Prima partidă a meciului s-a terminat cu scorul de 2-1, aducând speranțe pentru o primă victorie la Botoșani.

Repriza 2

Gazdele au fost surprinse cu un gol marcat de Robert Popescu, scăzând atât moralul echipei cât și al fanilor din tribune.

Influențați de scor, botoșănenii au făcut o greșeală imensă care, după ședința VAR a adus încă un gol pentru Voluntari.

Golul ce a adus din nou avantaj pentru oaspeți a fost foarte controversat deoarece a fost marcat dintr-un penalty care a fost repetat, iar verdictul arbitrului central nu a părut să fie unul corect, iar asta a supărat foarte tare fanii gazdelor.

Cartonașul roșu a fost arătat lui Nemec după un fault urât. După câteva minute care s-au dus precum orele, FC Botoșani a marcat în sfârșit încă un gol prin Eduard Florescu printr-un atac ce nu va fi uitat prea curând de Voluntari.

Junior Pius a primit și el cartonașul roșu, iar ambele echipe au rămas cu doar 10 jucători. Partida a fost terminată cu emoții, după ce Vadim Rață a ratat un penalty după încă o ședință VAR care a anunțat penalty-ul care ar fi putut aduce 3 puncte musafirilor.

Comentariu despre meci

Meciul nu a fost prea reușit, având în vedere câte șanse au fost ratate de botoșăneni. Gazdele au avut o șansă majoră de a câștiga într-un final, chiar în primul meci de retur. Antrenorul Andrei Patache pare să-și fi făcut bine treaba, obținând două egaluri neașteptate relativ chiar în primele sale partide.