Răzvan Stoica și Andreea Stoica continuă seria de promovare a repertoriului baroc cu un al doilea turneu național, de această dată alături de ansamblul Kamerata Stradivarius.

Excepţionalul duo revine cu un nou program baroc ce își propune sondarea stilului care a creat un capitol aparte în istoria artei violonistice. Sâmbătă, 25 noiembrie 2023, Fundația Culturală Gaudium Animae invită persoanele interesate la un concert extraordinar susținut la Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoșani de violonistul Răzvan Stoica și de pianista Andreea Stoica în compania Kamerata Stradivarius. Biletele pot fi achiziționate online, în rețeaua iabilet.ro

Oamenii care vor veni o să trăiască strălucirea sunetului viorii Stradivarius ex-Ernst în capodopere scrise de maeștrii violoniști din secolul 17 ca Antonio Vivaldi, Francesco Maria Veracini sau Giuseppe Tartini, dar și prin reinterpretări ale efervescenței baroce în aranjamente la creații de J.S.Bach sau Domenico Scarlatti.

„Mă bucur să cânt baroc pentru că această muzică este despre magia armoniei și îți permite ca artist să poți accesa cu o mai mare libertate arta improvizației.”, a declarat Răzvan Stoica.

Program

Antonio Vivaldi – Concertul nr.4 în la minor RV 357 „La Stravaganza”

Giuseppe Tartini – Sonata în sol minor „Trilul diavolului”

Francesco Maria Veracini – Sonata da camera

Johann Sebastian Bach – Concertul nr.5 în la minor BWV 1056

Domenico Scarlatti – Sonata K1 L.366 (aranjament pentru corzi R. Stoica)

Organizator: Fundația Culturală Gaudium Animae

Sponsor principal: ETA Grup

Partener: Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani

Sponsori: Fusion Towers, Ville Toscana, Time Out

Turneul Național „Baroque Tour Opus 2” a început pe 4 Noiembrie la Baia Mare în sala Euro Arts, cu concerte programate la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila (9 noiembrie), Teatrul „Nae Leonard” Galați (11 noiembrie), Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași (13 noiembrie), Castelul Cantacuzino Bușteni (18 noiembrie), Filarmonica Oradea (21 noiembrie), Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoșani (25 noiembrie) și Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” Satu Mare (5 decembrie).