Pe data de 15 noiembrie, la sediul Direcției Județene pentru Cultură, a avut loc vernisajul expoziției fotografice ,,Orașul Botoșani Orașul vechi”. În cadrul evenimentului au fost expuse lucrările artistului plastic Gheorge Stanciu.

În fotografiile realizate de artist în perioada comunistă sunt regăsite case și cladiri vechi, cu o arhitectură specifică secolului al XIX-lea, dar și locurile din centrul istoric al orașului Botoșani. Nu este prima dată când Gheorge Stanciu face o asemenea expoziție. Acesta și-a mai expus lucrările în anul 2008, la Memorialul Ipotești, dar și în luna aprilie a acestui an, pe holul Primăriei Botoșani.

 „Această expoziție este un mic pas înainte față de celelalte expoziții pe care le-am făcut. Pentru mine aceasta reprezintă șansa de a conștientiza lumea care este pasionată de orașul Botoșani în perioadele sale mai vechi ”, a declarat artistul.

Arhitectul Tulbure Mihai, cel care a colaborat cu Gheorge Stanciu în realizarea acestei expoziții a spus că  lucrează în acest moment împreună cu artistul la un studiu important pentru oraș ce vor să-l finalizeze cât mai rapid: „Vrem să facem un plan urbanistic de zonă protejată care merge de la Centrul Vechi până în zona Pietonalului Unirii, iar prin acest lucru dorim să aducem înapoi și acea aglomerație sau agitație care a fost acum mulți ani în urmă în aceste zone”.

La finalul vernisajului au fost acordate diplome de excelență lui Gheorge Stanciu și lui Tulbure Mihai pentru evenimentul pe care l-au organizat, de către Dănuț Huțu, directorul Direcției Județene pentru Cultură. Expoziția va fi deschisă publicului până pe 15 ianuarie, de ziua culturii.