Este perioada postului Nașterii Domnului, iar acum mai mult ca în celelalte luni ale anului, ne dorim să facem fapte bune. Tot acum vrem să cunoaștem mai bine Noul Testament, viețile sfinților și să participăm la concerte de colinde. „Concursul de cunoaștere a Noului Testament”, ediția a V-a, a început, pe 18 noiembrie, cu etapa  Protopopiat. Pe data 25 noiembrie va avea loc etapa finală.

Parohia “Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Botoșani a fost reprezentată la acest concurs de către  Gabriel Bulgariu și Denis Damian. Cei doi au obținut premiile I și respectiv II. Ambii elevi învață la Colegiul Național “A.T.Laurian”, în clasa a X-a.

Tot în această perioadă s-a lansat albumul de artă “Chipuri ale sfințeniei”, ce conține fotografii de înaltă calitate după lucrările realizate de artistul plastic Aida Șușter- Boțan, Materialul conține și date biografice, mărturii și momente din viața mărturisitorilor. Părintele Grigore Diaconu, care a fost numit de curând cetățean de onoare al orașului nostru, și-a lansat, cu această ocazie, și cartea intitulată “Măsura credinței este fapta”, iar proiectul editorial îl are drept coordonator pe jurnalistul Traian Apetrei.