Mai mulți elevi din Botoșani coordonați de profesoara Daria Ichim de la Colegiul A.T. Laurian au fost premiați recent în cadrul concursului „Lider European” desfășurat la București sub egida Comisiei Europene. Elevii botoșăneni prezenți la București pentru acest concurs sunt Talpalariu Avy, Ștefan Nora, Ghiorghiță David și Moruzi Andrei.
Au fost premiate opt echipe, iar cea intitulată „Vote4 you” de la liceul botoșănean a urcat pe locul al doilea.  Competiția este organizată Reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Educației.
„Ne-ați impresionat cu inteligența voastră, cu pasiunea și determinarea pe care le arătați! Suntem profund mândri de fiecare dintre voi.Aveți cu toții un spirit competitiv și o dorință puternică de a vă demonstra abilitățile, ceea ce vă face pe toți niște învingători! Astăzi, a fost Lider European. Mâine vă așteaptă alte concursuri sau examene și, mai presus de toate, viitorul vostru. Construiți-l cu atenție, luptați pentru aspirațiile voastre, fiți curajoși, puternici și ambițioși! Sunteți cei care vor modela viitorul României🇷🇴și al Uniunii Europene🇪🇺!” – au transmis organizatorii.

Câștigătorii concursului

🥇Locul I: Echipa „Entreprise Explorers”, Colegiul Economic ,,A.D. Xenopol” București;
🥈Locul II: Echipa „Vote4You”, Colegiul Național ,,A.T. Laurian” Botoșani;
🥉Locul III: Echipa „Euroboys”, Colegiul Național Bilingv ,,George Coșbuc” București
Cele cinci mențiuni:
📍 Echipa „GO Grivița!”, Colegiul Tehnic Mecanic „Grivița” București;
📍 Echipa „AGORA”, Liceul Tehnologic ” Lazăr Edeleanu” Năvodari;
📍 Echipa „ECO Hogaş”, Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” Tecuci;
📍 Echipa „4 The Future”, Colegiul Naţional ,,Emil Racoviţă” București;
📍 Echipa „Moroianu”, Liceul Teoretic „George Moroianu” Săcele.