Elevii unei școli din Buzău au creat un auxiliar didactic „A Christmas Wish” dedicat Crăciunului
Iazul Morilor a devenit scena unui eveniment deosebit în comunitatea școlară din Buzău în ziua de 19 decembrie. Elevii clasei a VI-a C de la Școala Gimnazială Nr. 11 Buzău au lansat, cu bucurie, auxiliarul didactic “A Christmas Wish”, o creație originală semnată de acești tineri talentați sub îndrumarea devotată a doamnei dirigintă Mădălina Dima.
Evenimentul a fost un adevărat regal cultural, unde au luat cuvântul personalități remarcabile ale comunității educative și literare buzoiene: doamna inspector de limbi moderne, Gianina Cociodar, președinta Ligii Scriitorilor Filiala Buzău, Elena Căpățînă, doamnele director-adjunct ale școlii, Veronica Grozavu și Magda Dache, învățătoarea copiilor, doamna Adina Nedelcu, precum și Alexandra Gheorghe, cea mai tânără membră a Ligii Scriitorilor Filiala Buzău, cu toții oferindu-și aprecierea și încurajările pentru această realizare deosebită.
Spectacol artistic oferit de elevi
Evenimentul a fost îmbogățit de contribuțiile elevilor, care au susținut discursuri, au spus povești, au cântat și au recitat în limba engleză, demonstrându-și abilitățile dobândite în cadrul atelierelor de storytelling, în urma cărora au reușit să contureze și povestea Nataliei, personajul principal al cărții, care, asemenea lor, așteaptă Crăciunul, dar într-un scaun cu rotile.
Părinții și bunicii, mereu prezenți și mândri de reușitele copiilor, au constituit un sprijin de neînlocuit pentru tinerii autori, aducând și mai multă magie evenimentului. O surpriză plăcută a fost pregătită de surorile mai mici ale elevilor, care au interpretat câteva colinde în limba engleză, gestul lor adăugând o notă de căldură și bucurie în atmosfera deja festivă.
Evenimentul a fost cu adevărat impresionant, reflectând nu doar talentul și priceperea copiilor, ci și spiritul generos al acestora.
„Să învățăm să ne arătăm recunoștința…”
Scopul lor a fost acela de a oferi un dar, iar acest cadou nu a fost pentru ei, ci pentru cele mai importante persoane din viața lor – părinții și bunicii. A fost o manifestare frumoasă a iubirii și recunoștinței pentru sprijinul necondiționat oferit în parcursul lor educațional.
Atât timp cât în generația noastră mai sunt copii cu astfel de preocupări care își exprimă recunoștința într-un mod atât de curat și transmit într-un mod atât de sincer valorile morale pe care le-au deprins în acești ani acasă și la școală, am credința că în ciuda tuturor greutăților, schimbărilor, neconcordanțelor, mai există o speranță – speranța că normalul și firescul vor lumina calea celor ce aleg să meargă pe un drum corect, echilibrat și încununat de performanțe.
Împreună am reușit să ne bucurăm de cel mai frumos dar, acum, în preajma Crăciunului și îmi doresc ca exemplul lor să fie urmat de mulți alți elevi din generația noastră – și nu spun acest lucru întâmplător, ci trebuie să recunoaștem că fără educație, fără valori morale, culturale, viața nu poate fi savurată cu tot ce are ea mai frumos – imaginați-vă cum ar arăta lumea noastră dacă toți am fi extrem de talentați și implicați în astfel de proiecte și nu am fi o gloată, așa cum din păcate se conturează peisajul actual.
Fiecare moment al acestui eveniment a fost o poveste în sine, o ilustrare a talentului și generozității care ne-au arătat încă o dată cât de importantă este puterea educației și a sprijinului comunității în dezvoltarea tinerilor!
Autor: Alexandra Gheorghe