Culoarea anului 2024, conform institutului „Pantone”, este Peach Fuzz. Aceasta simbolizează nevoia noastră de compasiune și conexiune umană în anul care vine.

Pantone descrie nuanța de portocaliu-roz ca fiind blândă, caldă și confortabilă, subtil senzuală și emoționantă.  Caracterizată drept  „nuanță catifelată de piersică”, această culoare este menită să reprezinte „dorința noastră de a ne îngriji pe noi înșine și pe ceilalți” și „a cărei spirit cuprinzător îmbogățește mintea, corpul și sufletul.”

„În căutarea unei nuanțe care răspunde dorinței noastre înnăscute de apropiere și conexiune, am ales o culoare strălucitoare, plină de căldură și eleganță modernă. O nuanță care rezonază cu compasiunea, oferă o îmbrățișare tactilă și leagă fără efort tânărul cu atemporalul”, a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone, într-un comunicat de presă.

Pentru a stabili culoarea anului care urmează, experții în modă iau în considerare  tendințele dintr-o  gamă variată de industrii, de la cea de divertisment și filmele în producție, la artiștii noi, modă, toate domeniile designului, destinațiile aspiraționale de călătorie, noile stiluri de viață, condițiile socio-economice și alte influențe.

„Influențele pot proveni și de la noi tehnologii, materiale, texturi și efecte care afectează culoarea, platforme de social media relevante și chiar evenimente sportive viitoare care captivază atenția la nivel mondial”, a declarat compania.