Începând cu data 5 ianuarie 2024, cinematograful Unirea își reia activitatea, iar botoșănenii vor putea merge din nou la film. Vor putea fi urmărite printre altele, peliculele „Marea migratie”, „Miraculous” – pentru copii și „Visul”, „Băiatul și stârcul” pentru adulti. De asemenea, filmul care a avut recent premiera și în care joacă Eva, fetița soților Cătălin și Andra Măruță, va putea fi urmărit pe ecrane la cinematograful botoșănean. Acesta a fost programat pentru prima dată, la Botoșani, chiar pe 5 ianuarie, la ora 17.00.

Ce filme putem vedea?

Miraculous” – Este un film din care aflăm povestea captivantă a super eroilor Buburuza și Motan Noir. Este potrivit pentru toate varstele.

”„Marea Migrație” – Filmul spune povestea unei familii de rațe ce rătăcește drumul în migratie și ajunge într-un atare oraș

,,Crăiasa zăpezii și mica prințesă” – Este o poveste pe care nu trebuie s-o ratezi, despre doi prieteni curajoși ce încearcă s-o oprească pe malefica Craiasă a  Zăpezii invocată din greșeala de o fetiță.

Pentru cei mai mari sunt pregatite filmele ,,Aquaman  și regatul pierdut“, o poveste în  care supereroul nostru preferat luptă pentru a opri un razboi dintre ocean și pământ., ,,Ferrari“, ce a fost prezentat, în premieră, la Festivalul de Film de la Veneția și este o peliculă cu subiect sportiv. Pelicula regizată de veteranul Michael Mann, 80 de ani, de patru ori nominalizat la Oscar, urmărește o perioadă importantă din viața lui Enzo Ferrari și ,,Haos în Ajun de Craciun”, ce spune povestea unei familii americane tipice care moștenește o fermă în munții norvegieni. O dată mutată, familia va lua contact nu doar cu peisajul idilic, dar și cu o creatură vicleană din folclorul scandinav: spiridușul de hambar.

„Tati part-time”, filmul de debut al Evei Măruță

Un alt film mult așteptat ce a avut recent premiera în cinematografe și care va putea fi văzut este „Tati part tine” în care joacă Eva, fetița lui Cătălin și Andra Maruță.  Este o comedie în regia Letiției Roșculeț, care spune povestea unui  avocat al cărui vis  în cariera sa  este pus în pericol o dată cu apariția finei lui de 8 ani, jucată de Eva Măruță, de care află intempestiv că trebuie sa aibă grijă, deși nu se pricepe deloc cu copiii. Viața lui Iustin este dată peste cap, însa nici Maya nu este încântată de noul ei „tati part-time”.

Cât timp ușile cinematografului vor fi închise, vă îndemn, însă,  să vă bucurați cu familia în jurul pomului frumos împodobit, de filmele de la televizor și de pe Netflix sau alte rețele.