Celebrul medic născut la Darabani, Leon Dănăilă, a oferit urmăritorilor de pe Facebook sfaturi cu privire la un mod de viață cât mai sănătos. El a plecat de la exemplul personal arătând ce poate să îndemne o viață ,,echilibrată și plină de energie”.

Lectura – obicei nelipsit

În postarea sa, medicul spune că se trezește în jurul orei 3:00, începând fiecare dimineață cu lectură: ,,Citesc dimineața, profitând de momentul în care creierul meu este la cote maxime de claritate”. 

Idei pentru o alimentație corectă

Cât privește alimentația și ce e bine să mâncăm, Leon Dănăilă a precizat: ,,În ceea ce privește alimentația, vă îndemn să adoptăm o abordare ponderată. Nu există alimente nocive, ci doar cantități excesive. Grăsimile, proteinele și zaharurile sunt toate necesare, dar în doze moderate. Am observat că echilibrul este cheia unei vieți sănătoase și armonioase. Desigur, grăsimile sunt esențiale pentru buna funcționare a creierului. Axonii cerebrali beneficiază de mielinizare, iar restricția excesivă poate conduce la disfuncții cerebrale. Cu înțelepciunea dobândită în timp, am învățat să includ în dieta mea toate principiile alimentare într-un mod echilibrat”.