Eduard Florescu, golgheterul Roș-Alb-Albaștrilor

Eduard Florescu este unul dintre titularii formației botoșănene FC Botoșani, care la doar 26 de ani, este golgheter la formația botoșăneană.

El a fost de mai multe ori crucial pentru echipă, reușind să aducă de mai multe ori puncte botoșănenilor. Până vara trecută, lupta împreună cu Sebastian Mailat, dar de când acesta s-a accidentat, a trebuit să se ocupe singur de partea de atac. Florescu nu i-a dezamăgit pe botoșăneni, dovedind că este un jucător foarte talentat.

Iosif Pintile, reporter pentru „Fanatik” și fost reporter  Buzz s-a arătat mulțumit de felul în care a jucat acesta.

,,Eduard are un sezon foarte bun. Cred că 2023 a fost un an foarte important pentru el. Deși a fost un an foarte greu pentru el, a reușit să se ridice singur și să devină unul dintre cei mai buni mijlocași din prima ligă.

Cred că până acum era un copil care știa că e talentat și se baza pe faptul că talentul o să îi facă cariera. După ce a trecut prin ce a trecut cu copilul lui, acum câteva luni, s-a trezit la realitate și și-a dat seama că poate să fie foarte bun, dar are nevoie și de muncă.

Din punctul meu de vedere, acesta este principalul motiv pentru care există speranțe să ne salvăm. Are cifre foarte bune și, sincer, din vară cred că merită un transfer la un club bun, poate pe un salariu mare, în zona arabă.

Revine și Sebastian Mailat, amândoi pot crește nivelul echipei. Până acum, Florescu a tras greul echipei. Are nouă goluri și patru pase de gol. Îndrăznesc și un pariu: dacă ne salvăm, va avea minim 16-17 goluri marcate.

Cred că echipa trebuie construită în jurul lui, deoarece este un fotbalist cu un potențial foarte mare de creștere.” a declarat Iosif Pintilie

După etapa 22, el a devenit al doilea golgheter al Superligii, imediat după Darius Olaru care a marcat un Hat-trick în meciul cu Uta Arad. Distanța dintre cei doi este de trei goluri, Florescu având 10 goluri, iar Olaru 13.

În sezonul acesta a reușit să-și ducă de două ori echipa spre victorie. Prima dată împotriva Oțelului Galați, când a marcat de două ori, iar în următoarea etapă cu CFR Cluj, când a mirat mii de botoșăneni. Prin aceste două etape în care a câștigat, a reușit să bucure foarte mulți botoșăneni, pasionați sau nu de fotbal.

O dată cu aceste performanțe, el a reușit să atingă din nou cota de piață de 550 de mii de euro. Prima dată când a ajuns la această sumă a fost tot pentru FC Botoșani, în 2022.