Fizioterapia a devenit astăzi pentru mulți părinți un lucru necesar asociat de multe ori cu nevoia de mișcare a copilului. Specialiștii din cadrul clinicii medicale „Work Tape Medical” recunosc că mai ales după pandemie numărul copiilor care vin pentru a face fizioterapie aproape s-a dublat. Mai ales după amiaza, după ce elevii scapă de orele de la școală, sala clinicii este asaltată de copii și adolescenți care fac gimnastică sub supravegherea fizioterapeuților.

Cele mai frecvente afecțiuni sunt tulburările de statică vertebrală (scolioze, cifoze etc) și cele de postură. „Cei mai mulți care vin la clinică pentru fizioterapie sunt adolescenții pentru că stau foarte mult pe scaun, nu fac mișcare. Astfel de probleme se remediază prin kinetoterapie, însoțită de masaj terapeutic la nevoie, când vorbim de contracții musculare, de dureri”, a spus Claudia Zahiu, fizioterapeut.

Kinetoterapia este gimnastică medicală, cu programe speciale în funcție de diagnostic și de pacient. „Pacientul vine în cabinet, trece printr-o consultație la un medic de recuperare medicală apoi, ajunge la fizioterapeut care îi face o evaluare și începe un program terapeutic.” În ultimii ani s-a constatat o prezență destul de mare la clinică pentru prevenție și nu doar când durerile devin apăsătoare.