În perioada 15 martie – 31 mai, va avea loc, la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi, expoziția Concursului de Fotografie de Natură Urbană „Naturopolis”, ediția 2023. Expoziția își propune să exploreze și să celebreze conexiunea dintre om și natură în mediul urban, evidențiind adaptarea vieții sălbatice și subliniind importanța conservării mediului.

Concursul, organizat de Organizația Fotografilor de Natură din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov, a avut ca scop aducerea în prim-plan a frumuseții și diversității naturii din mediul antropizat. Scopul său a fost să ilustreze adaptarea animalelor și plantelor sălbatice într-un mediu antropic, încurajând participanții din toată țara să surprindă aspectele benefice ale conviețuirii omului cu viețuitoarele sălbatice în zonele locuite.

Evenimentul a beneficiat de sprijinul partenerilor, precum Grupul Milvus, Nikon România, F64, Propark – Fundația pentru Arii Protejate, Rețeaua pentru Natură Urbană, Asociația România Sălbatică și Societatea Ornitologică Română.

Prin intermediul proiectului „Naturopolis”, organizatorii au invitat comunitatea să exploreze și să celebreze frumusețea naturii în inima mediului urban. Expoziția reprezintă un continuu apel la conștientizarea importanței protejării naturii în toate comunitățile din țară.