Centrul județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii tradiționale Botoșani a publicat regulamentul Târgului meșteșterilor populari, ajuns la a 17-a ediție, ce va avea loc în perioada 10-12 mai.

Târgul are ca obiectiv principal valorificarea și promovarea meșteșugurilor tradiționale autentice care aparțin culturii noastre populare. Meșterii populari care participă la această manifestare vor reprezenta zona etnografică de unde provin prin obiectele pe care le vor expune și prin diverse demonstrații practice.

Condițiile de participare la Târgul meșterilor populari sunt următoarele:

  • mini expozițiile participanților trebuie să conțină obiecte autentice, tipice zonelor etnofolclorice pe care le reprezintă;
  • meșterii trebuie să păstreze limitele bunului gust și să evite pe cât posibil kitsch-ul;
  • participanții trebuie să se prezinte în costum popular din zona de unde provin;
  • se vor expune obiecte care păstrează motive și tehnici tradiționale;
  • se va pune accent pe promovarea meșteșugurilor tradiționale.

Organizatorii vor verifica standurile participanților și vor înlătura obiectele expuse care descalifică statutul de meșter popular autentic.

Înscrierea la Târgul meșterilor populari se va face prin completarea unei fișe de participare și trimiterea unor fotografii cu obiectele cu care vor participa, iar acestea vor fi trimise la adresa de email etnografie@centrulcreatieibt.ro. sau poștal, la sediul instituției.

Termenul limită de înscriere este  8 aprilie, iar selecția meșterilor va avea loc după două zile, pe data de 10 aprilie.

Pentru mai multe informații legate de eveniment, puteți consulta regulamentul pe site-ul centrulcreatieibt.ro.