Vineri, 5 aprilie, la filiala de limbi străine a Bibliotecii județene ,,Mihai Eminescu”, începând cu ora 10:30, va avea loc activitatea ,,Vot și Voce: O Perspectivă Educativă asupra Cetățeniei Active”. Evenimentul face parte din proiectul ,,4/4PentruPrieteni”, realizat de Ambasada Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education.

Clasa a IX-a D, de la Colegiul National „A.T. Laurian”, coordonată de profesoara Ionela Iacob va organiza și va susține activitatea care se va axa pe prezentarea argumentelor pro și contra privind importanța participării la vot și dezvoltarea spiritului civic. În locul unei dezbateri tradiționale, elevii vor prezenta argumente pentru și împotriva votului, evidențiind impactul acestuia asupra societății și rolul esențial al implicării civice.

Activitatea se va desfășura în limba engleză și își propune să dezvolte abilitățile de comunicare ale elevilor și să îi încurajeze să reflecteze asupra aspectelor fundamentale ale participării civice. Elevii vor avea oportunitatea de a prezenta puncte de vedere susținute de exemple concrete, încurajând astfel dialogul constructiv și explorarea critică a temei. Prin această abordare, elevii  își vor dezvolta abilitățile lingvistice în limba engleză și vor obține o înțelegere mai profundă a rolului cetățeanului într-o societate democratică. Evenimentul va contribui la formarea unui spirit critic și responsabil în rândul elevilor, pregătindu-i pentru o implicare activă și informată în viața civică.

Conform comunicatului trimis de Biblioteca județeană ,,Mihai Eminescu”, proiectul ,,4/4PentruPrieteni” este  inspirat de gândurile remarcabilului activist american Dr. Martin Luther King, Jr.: „Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?”. În ediția din 2024, an electoral semnificativ pentru democrație, proiectul se concentrează pe activități care încurajează spiritul și implicarea civică.

Urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie luna voluntarului, ,,4/4PentruPrieteni” se dorește a fi o recunoaștere a muncii voluntarilor în folosul semenilor lor. Proiectul este  finanțat de Ambasada Statelor Unite în România și implementat de American Councils for International Education.