Adrian Mircescu este elev la Liceul de Artă „Ștefan Luchian”. El are 19 ani și este în clasa a XII-a.  Face pian de  la vârsta de 6 ani, iar astăzi, este instrumentul său preferat. „Am descoperit acest instrument pentru prima  dată, de Crăciun, când am primit cadou un pian de jucărie. Mai apoi, bunicul a văzut plăcerea mea pentru pian  și m-a dus la liceul de muzică să văd și să ating un pian adevărat. A fost dragoste la prima vedere. Îndrumat cu multă răbdare și blândețe de bunicul meu, fost clarinetist în fanfara militară, mi-am dat seama că îmi doresc să urmez această cale.”, a declarat Adrian Mircescu.

La liceu, Adrian studiază pianul cu doamna profesoară Stela Șerpeanu. Tânărul se simte atras de piesele de jazz și muzica ușoară deși la liceu studiază muzică clasică care i-a adus multe premii de-a lungul anilor.

Cele mai recente premii obținute sunt premiul I la concursul național „Primăvara artelor”, desfășurat la Bacău în această lună (aprilie, 2024),  premiul I la concursul de tehnică pianistică „Carl Czerny” de la Botoșani (februarie 2024) și un premiu special pentru armonia între inteligența muzicală și temperament artistic oferit de um profesor la un concurs.

De neuitat pentru Adrian rămân și trofeul categoriei de la concursul „Primăvara artelor” (2019) alături de marele premiu al concursului „Giroc Muzic Art” (2021). De semnalat și participarea lui la emisiunea „Românii au talent” care i-a oferit încredere și împlinirea unui vis.

„Pianul este pentru mine foarte important, îl consider un prieten care îmi este alături în toate momentele, chiar și în cele mai grele, deoarece muzica este pansament chiar și pentru cea mai puternică rană.”

Pe viitor își dorește să ajungă pe cele mai mari scene ale lumii, să călătorească și să evolueze. „Mă văd aceeași persoană pasionată de ceea ce înseamnă muzică, care își dorește să transmită emoții prin interpretare și să facă lumea chiar mai bună. Cu bucurie spun că de curând am fost invitat de Filarmonica Botoșani și am avut onoarea de a cânta alături de Cargo.”