CAMPANIILE BUZZ


  • ShoeBox – cadoul din cutia de pantofi – a fost prima campanie socială în care reporterii Buzz s-au implicat. S-a întâmplat prima dat în 2011, chiar din primul an de activitate al cercului de jurnalism “Micii reporteri”. A fost și prima dată când reporterii Buzz s-au confruntat cu ideea de teambuilding. Aici îi puteți urmări la una din campaniile desfășurate.

  • Campania “Let’s Do It, Romania!” – campanie privind protecția mediului înconjurător. Curățenie într-o singură zi! Din 2012, reporteri Buzz se implică anual în această acțiune socială care reușește să mobilizeze la nivel național mii de persoane. Implicarea copiil0r-reporteri în campania aceasta se face pentru ca ei înșiși să înțeleagă nevoia de un mediu curat și că de noi toți depinde acest lucru.

  • Campanie de informare privind colectarea deșeurilor electrice (DEEE. Împreună cu Patrula de Reciclare, încă din 2012, reporterii Buzz s-au implicat în campanii de informare și conștientizare a populației privind riscul pe care îl presupune aruncarea la întâmplare a deșeurilor electrice de mici sau mari dimensiuni. Prima lor experiență de acest gen care s-a soldat și cu colectarea unei cantități impresionabile de baterii, becuri etc a avut ca rezultat și un reportaj deosebit dedicat lor considerați niște modele pentru natură. Reportajul poate fi urmărit aici. A fost prima lor apariție tv la un post național de televiziune.

  • Din 2017, pe timpul verii, în parterneriat cu Patrula de Reciclare, reporterii Buzz organizează campanii de informare și conștietenizare privind riscul pe care îl presupune aruncarea la întâmplare a deșeurilor electrice. De fiecare dată acțiunile s-au soldat cu sute de mii de kilorgame de deșeuri colectate de la populație și instituții.

  • La numai 10 ani reporterul Buzz, Ana Iftodeanu, a lansat cartea “Magia Crăciunului”, iar banii obținuți din vânzarea ei, copila a decis să-i doneze Alexiei în vârstă de 2 ani, care avea mare nevoie de ei pentru operația ei dificilă.
  • În 2016, în pragul Crăciunului, reporterii Buzz au fost cu colinda la bunica Adela, bătrânica despre care scriseseră un reportaj anterior. Au fost la ea cu alimente și ornamente specifice sărbătorii de Crăciun, dar și foarte mulți cărți căci bătrâna iubea să citească.

  • În 2017, reporterii Buzz împreună cu Relu Oneaga de la Memorialul Ipotești au realizat cea mai mare campanie a lor. Timp de o lună, au colectat cărți de la populație pentru a dota Biblioteca liceului Demostene Botez din comuna Trușești.