CĂRȚILE BUZZ


În 2014, a fost lansat manualul de jurnalism pentru copii al autoarei Ioana Matfeev ca o necesitate privind suportul de curs al orele desfășurate la cercul de jurnalism “Micii reporteri”. Cartea a fost realizată în cadrul unui proiect realizat cu sprijinul Primăriei Botoșani.

Linkuri:

În 2016, a fost lansată cartea “O fată care ascultă rock” – Denisa Sandu (13 ani). Evenimentul a marcat 5 ani de Buzz și a reunit colegi și profesori de ai autoarei, reprezentanți ai presei, oameni de cultură din oraș. Era prima carte scrisă de un copil în Botoșani. A vorbit despre cartea lansată omul de cultură Gheorghe Median. Puteți urmări aici discursul lui.

Linkuri:

În 2016, a fost lansată cartea “Jurnalism pentru copii. Întâlniri. Întâmplări. Idei” a autoarei Ioana Matfeev. Cartea reunește povești din primii cinci ani de existență ai cercului de jurnalism pentru a veni în sprijinul oamenilor care doresc să realizeze lucruri similare.

Linkuri:

În 2016 a fost lansat cartea “Ploaie de cuvinte” a autoarei Ilona Dănilă (15 ani), chiar pe data de 1 decembrie, La Roca. Cartea s-a bucurat de succes în rândul adolescenților. A mai avut parte de o lansare un an mai târziu, în luna iulie.

Linkuri:

În 2019, cu ocazia celor 8 ani de Buzz, a fost lansată cartea “Poveștile Izei” a autoarei Izabela Buhinschi (10 ani). Cartea este una cu povești educative prin intermediul cărora autoarea îi face pe copii să înțeleagă de ce nu e bine să aruncăm deșeurile electrice, ci să le colectăm. Cartea a fost realizată cu sprijinul Patrula de Reciclare.

Linkuri:

 

Manualul micului jurnalist - TeleBuzz

În 2023, la sala de lectură a Bibliotecii „Mihai Eminescu”, a avut loc relansarea cărții „Manualul micului jurnalist”, o ediție adăugită și îmbunătățită. Evenimentul și-a propus crearea unei dezbateri privind importanța jurnalismului indepedent în societatea actuală. Invitați: istoricul Gheorghe Median, jurnalistul muzical Doru Ionescu și jurnalistul Cătălin Moraru. Filmul lansării aici.

Link presă: