Luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 10.00, în sala de lectură a bibliotecii județene ,,Mihai Eminescu” tinerii creatori și iubitori de frumos din județul Botoșani vor celebra Ziua Culturii Naționale într-o întâlnire sub semnul metaforei.

Cu candoare și emoție membrii cenaclurilor literare „Luceafărul” din comuna Hănești, „Litera” din comuna Stăuceni, „Nuferi albi” din comuna Corni, alături de un grup de elevi din municipiul Botoșani vor recita creații proprii și din opera eminesciană în limba română și în alte limbi, de circulație internațională.

Activitățile dedicate Zilei Culturii Naționale se vor desfășura pe parcursul întregii săptămâni la toate secțiile și filialele bibliotecii și vor cuprinde o diversitate de expoziții de carte, de lucrări plastice și numeroase momente artistice. 

Potrivit unui comunicat de presă trimis de Biblioteca Județeană ,,Mihai Eminescu”, instituția va participa de  Ziua Culturii Naționale la  manifestările organizate de către Institutul Cultural Român din Stockholm cu colecția de ediții bibliofile din generoasa donație a Asociației Culturale „Regal dArt”.