Un botoșănean stabilit la Berlin a făcut senzație, vineri seară, la emisiunea „Romanii au talent” cu talentul său la desen, dar și cu impresionanta sa poveste de viață.

Emanuel Baraka este de etnie romă și a plecat în Berlin de pe străzile Botoșaniului. De mic a început să deseneze fiind influențat de animeuri pe care le vedea la televizor prin vecini, după cum a mărturisit în timpul emisiunii. Astăzi, Emanuel are 29 de ani și este un artist stradal în toată regula, expunându-si operele atât în Berlin, cât și în Paris.

 

​A învățat să deseneze de la 14-15 ani.  Provine dintr-o familie care locuia la București într-o vilă, dar pe când copilul avea 4 ani, tatăl său a pierdut casa la jocurile de noroc. Erau 5 frați, au plecat cu toții în Botoșani, la bunici, pentru că nu mai aveau unde să locuiască.

La 5 ani, Emanuel a fugit de acasă și a locuit 6 luni pe străzi, în București. Dormea prin metrouri, dar a fost găsit de poliție și dus înapoi la familia lui. Ca să își câștige existența, mama vindea fructe și legume și lucra ca menajeră.

Fiecare lucrare a mea este ca un dans al vieții. Parcă vreau să îmbrățișez arta pentru că mi-a fost aproape în tot timpul ăsta. M-a ținut ferit de toate lucrurile rele și primejdioase. Mi-a fost și prieten, și iubită, și mamă, și tată. Și cu arta am adus oamenii aproape de mine”, a povestit Emanuel Barica.

Mama lui Emanuel este și astăzi în Botoșani și, așa cum a mărturisit chiar el în emisiune, sta pe străzi, suferind de schizofrenie.

Emanuel Barica a primit di.n partea juraților Golden Buzz.