După două spectacole pop și respectiv rock simfonic desfășurate în luna martie, Filarmonica „George Enescu” pregătește o nouă surpriză de proporții  la Botoșani. Este vorba despre un spectacol al orchestrei simfonice alături de câțiva importanți folkiști ai momentlui.  Aceștia vor aduce aminte de vechiul și tradiționalul  Cenaclul Flacăra condus pe vremuri de poetul Adrian Păunescu.

Evenimentul a fost programat pentru data de 12 aprilie,  la Casa de cultură a Sindicatelor.  Andrei Păunescu, fiul celebrului poet care conducea acest cenaclu de poezie și muzică, va coordona mișcarea muzicală de la Botoșani. Alături de el pe scenă vor fi Emeric Imre, Magda Puskas, Cristian Buică, Cătălin Stepa, Vangheke Gogu, Maria Măgirescu și Adriana Păunescu.  Concertul va fi dirijat de Alexandru Ilie.

Câteva date despre artiștii invitați

Emeric Imre este un cunoscut cantautor, piesa ce l-a făcut celebru fiind „Nebun de alb”.  În 1984 a debutat la Cenaclul Flacăra, împreună cu Ghita Cucui și Liviu Robu, formând alături de ei grupul Notorius. Euforia scenei a fost curmată însă de înrolarea cantautorului în armată. A fost militar la o unitate din Timișoara, în orchestra căreia a cântat la vioară și la chitară. La terminarea stagiului militar, Cenaclul Flacăra s-a desființat. În 1992 și-a reluat activitatea alături de Cenaclul Flacăra cu turnee și concerte în întreaga țară. Cenaclul lui Adrian Păunescu și-a încetat activitatea prin 2000.

Magda Puskas, pe numele ei adevărat Magdalena Puskas, a făcut parte din grupul Arthemis – grupul de folk al liceului, cu care a obținut Premiul Național la Festivalul național „Cântarea României” ediția 1979. O dată cu terminarea liceului, grupul Arthemis s-a destrămat, dar din el s-a născut, în 1981, un nou grup – Ecou, format din Magda Puskas și fosta sa colegă, Sorina Feier-Bloj. După încheierea colaborării cu Sorina Bloj, Magda Puskas și-a adus aportul muzical în Cenaclul Flacăra alături de Tatiana Stepa, un grup duo, sub numele de Partaj, cântând împreună „Desculț prin zăpadă”, „Creion”, „Partaj”, precum și vechile hituri ale Ecoului.

Cristian Buică este remarcat de Adrian Păunescu la „Baladele Dunarii’ în anii ’80  (când au debutat Poesis si Ecoul, la acelasi festival)  și invitat în Cenaclul Flacara, unde cântă până la finalul acestei mișcări muzicale.

Cătălin Stepa este fiul celebrei Tatiana Stepa, regretata artistă care a făcut parte din cenaclul Flacăra. Astăzi, fiul artistei cântă și duce mai departe memoria mamei.

Vanghele Gogu este un cantautor mai puțin cunoscut, fost membru al Cenaclului, care în 2022 a lansat un album intitulat „Ninsoarea de adio”.

În spectacolul de la Botoșani vor mai fi Maria Măgirescu, cântăreață și micuța Adriana Păunescu, fiica lui Andrei Păunescu și a Mariei. Cei trei sunt o familie, dar au și proiecte muzicale împreună.