Săptămâna aceasta, mai mulți elevi și profesori de la două școli din Botoșani au realizat o pictură inedită. Este vorba despre o inițiativă a Școlii Gimnaziale ,,Elena Rareș” din Botoșani, la care au contribuit și elevii Liceului de artă „Ștefan Luchian” din clasele a IX-a – a XI-a. În total au fost  29 de elevi care au pictat în Parcul Primăriei pe una dintre alei un covor cu diferite modele tradiționale.

Ideea aceasta aparține doamnei profesoare Claudia Hârtie  care a coordonat proiectul. Echipa care a lucrat a beneficiat de sprijinul reprezentanților Centrului județean de Creație Botoșani  care i-a ajutat cu materialul necesar.  Lucrarea realizată are aprobarea a fost acordată de către Primărie și reprezintă un ștergar.

Potrivit profesoarei Genoveva Dolhescu, inițiativa face parte din proiectul ,,Orașul nostru în straie de sărbătoare”, fiind realizat cu scopul unor acțiuni de înfrumusețare a elevilor. Profesoara cu care am stat de vorbă a mai participat la o astfel de inițiativă, tot ea, împreună cu elevii ei realizând pe Pietonalul Unirii, acum doi ani, un ștergar țărănesc.