Binefacere pentru copii, la ora de antrprenorială
Decembrie este luna binefacerii, moment pentru oameni de a fi mai empatici cu cei din jur, de a ajuta fără a primi ceva în schimb, poate doar mulțumire sufletească și bucurie.
Câțiva elevi de la Colegiul Național ,,A.T. Laurian” au organizat în ultima perioadă, cu prilejul orelor de educație antreprenorială, o serie de proiecte prin care și-au propus să sprijine comunitatea din care fac parte și să o introducă mai bine în spiritul festiv.
Elevele Amalia Cornia, Ștefania Timofte, Mara Trifoi și Elena Matei din clasa a X-a F au realizat prin proiectul lor câteva activități cu copiii de la Școala nr. 16, din dorința de a le oferi acestora o experiență frumoasă cu ocazia sărbătorilor.
,,Proiectul nostru a constat în organizarea unor activități cu copiii de la Școala Nr. 16. Am avut trei activități la care au participat pe rând grupe de câte șapte copii. Pentru început am organizat o mică scenetă de teatru cu păpuși, apoi le-am prezentat povestea nașterii lui Iisus, după am organizat activitățile care au constat într-un joc de memory, un atelier de pictură și o oră de dans”, a declarat Mara Trifoi, reprezentant al echipei de organizare a proiectului.
O altă idee interesantă a venit din partea unor eleve din clasa a X-a H, care și-au dorit să răspândească atmosfera Crăciunului în liceu prin intermediul unor scrisori.
Activitatea a fost prilejuită, în special, de Ziua Scrierii Scrisorilor, sărbătorită pe 7 decembrie, din echipa de organizare făcând parte Culincă Laura Daniela, Manole Andreea-Maria, Munteanu Lorena Maria și Nazare Ioana Veronica.
,,Organizarea acestui proiect a fost benefică, deoarece ne-a permis să colaborăm și să combinăm ideile noastre diverse. De asemenea, împărțirea sarcinilor în funcție de abilitățile fiecăreia dintre noi ne-a ajutat la maximizarea eficienței echipei”, a spus Lorena Munteanu din partea echipei de organizare.
Tot din clasa a X-a F de la unitatea de învățământ amintită, elevele Colac Dariana, Acasandrei Anastasia, Pavel Mihaela și Pricope Magda au organizat o activitate pentru copiii de la centrul de zi ,,Șansa mea”.
Acestea au spus că organizarea proiectului a reprezentat o provocare pentru ele, însă efortul a meritat. ,,Împreună cu echipa mea, care a fost formată din patru organizatori și alți 14 voluntari, am decis să organizam o activitate la centrul de zi – Șansa mea-, cu scopul de a aduce un zâmbet pe chipul copiilor de acolo și de a încuraja incluziunea. Acolo am făcut ateliere de creație și am cântat colinde”, a povestit Dariana Colac.
Toate echipele au fost sprijinite și coordonate de profesoara Ana Gabriela Tanasă, cunoscută pentru inițiativele deosebite în care îi implică pe tineri.