Pe data de 1 februarie, de ziua pictorului Ștefan Luchian, Galeriile de artă care îi poartă numele vor găzdui cea de-a XVII-a ediție a expoziției concurs de arte plastice intitulate  ,,Omagiu Ștefan Luchian”. Evenimentul, de nivel național, se înscrie în lista activităților din cadrul Zilelor Liceului de Artă ,,Ștefan Luchian” Botoșani, care sărbătorește 67 de ani de existență a învățământului vocațional de artă din Botoșani.

La ediția concursului din acest an au participat elevi din 21 de școli gimnaziale și licee teoretice, iar la secțiunea licee cu profil vocațional s-au înscris 23 de licee. Pe simezele galeriilor sunt expuse lucrări de grafică, pictură și modelaj, de design vestimentar și studii de arhitectură, tematica fiind liber aleasă. Prin subiectele abordate și prin modalitățile de execuție artistică, tinerii artiști fac dovada talentului deosebit, cultivat cu profesionalism și pasiune de profesorii coordonatori.

Evenimentul a fost susținut de Work Tape Medical. „Work Tape Medical susține elevii Liceului de Artă “Ștefan Luchian” cu 500 lei pentru participarea la expoziția concursului de arte plastice care va avea loc, joi, 1 februarie, ora 16 la Galeriile de Artă “Ștefan Luchian” Botoșani. Work Tape Medical susține arta!”, au scris reprezentanții companiei pe Facebook.

Vernisajul va avea loc joi, 1 februarie 2024, de la ora 16.00. Intrare este gratuită pe întreaga perioadă a expoziției.