Regulă nouă în primele două ligi ale României începând cu sezonul 2024/2025

Comducerea Federației Române de Fotbal a anunțat că ,,regula 5+6″ a fost aprobată în Comitetul Executiv al FRF. Nouă regulă ce-și  va face apariția începând cu sezonul viitor se va aplica pentru primele două ligi românești.

Potrivit DIGI SPORT, Răzvan Burleanu, președintele FRF, a anunțat că o nouă regulă a fost aprobată. Este vorba despre ,,regula 5+6″, care obligă fiecare echipă din primele două eșaloane ale României să aibă constant, pe teren cel puțin 5 jucători români, formați la nivel Național și eligibili pentru selecționatele autohtone.

Președintele FRF a anunțat că românii formați în academiile din străinătate vor fi asimilați drept fotbaliști crescuți la nivel național.

”Astăzi s-a aprobat ”regula 5+6” care își propune să încurajeze creșterea numărului de jucători formați la nivel național, eligibili pentru echipele României la nivelul primelor două eșaloane fotbalistice din țara noastră, precum să contribuim și la creșterea bazei de selecții.

Regula 5+6” se aplică începând din sezonul competițional 2024 / 2025 pentru primele două eșaloane și presupune ca, pe durata unui joc, fiecare echipă si aibă cel puțin 5 jucători formați la nivel național. Din vara anului viitor, numărul acestora va crește la 6.

Jucătorii care sunt formați în afara României, dar care sunt eligibili pentru naționalele autohtone, vor fi asimilați jucătorilor crescuți la nivel național” a declarat Președinele Burleanu, potrivit DigiSport.ro

Noua regulă nu va fi una pe placul celor de la FC Botoșani având în vedere că potrivit FlashScore, au în lot 37 de jucători, din care doar 23 sunt români. În ultimele 5 meciuri botoșănenii nu au întrecut limita de 6 jucători străini, deci nu le va fi prea greu să se descurce cu nouă regulă.