Aproximativ 800 de elevi de la 23 de licee de artă și 21 de școli gimnaziale și licee cu profil teoretic și-au expus lucrările realizate în cadrul expoziției concurs de arte plastice „Omagiu Ștefan Luchian”, aflat la a XVII-a ediție. Evenimentul a avut loc, săptămâna trecută, pe data de 1 februarie, de ziua pictorului Ștefan Luchian. Au fost înscrise în competiție 400 de lucrări, iar 100 au fost expuse. Elevii au fost premiați în fața oficialităților prezente la vernisaj.

„ Acest concurs este o activitate deosebită pe care noi o desfășurăm în fiecare an în cadrul zilelor  Liceului de Artă Ștefan Luchian, pentru că vrem să aducem un omagiu marelui pictor  al cărui nume îl poartă și liceul nostru. Această activitate este un prilej de a ne exprima respectul și recunoștința față de întreaga contribuție pe care și-a adus-o marele pictor la dezvoltarea artei românești.”, a declarat directorul liceului, Beatrice Păpădie.

Tinerii artiști au realizat lucrările după propria viziune și alegere, tematica fiind una liberă. Au fost picturi reprezentând natură statică, obiecte ce amintesc de viața lui Luchian, peisaje, portrete ș.a.m.d. „Sunt foarte mândră de elevii care au participat. Toți ei sunt bucuroși că își văd expuse lucrările într-un cadru profesionist.”, a spus Alina Munteanu, profesor.

Pentru prima dată anul acesta, evenimentul a avut parte și de sponsori, elevii participanți primind premii și din parte acestora. Distincțiile au fost acordate pe categorii de vârstă după ce lucrările au fost deliberate de un juriu.